*
*/ ?>

U bent hier

Piraten maken kandidaten en programma bekend.

di, 10/07/2012 - 00:36 -- davidd
 
Het is tijd om met gepaste trots de kandidatenlijst van de Piratenpartij voor de Tweede Kamer te presenteren. Aanstaande donderdag, 12 juli, om 11:15 uur maakt de Piratenpartij in café Leopold te Den Haag haar kandidatenlijst en verkiezingsprogramma voor de komende Tweede Kamerverkiezingen bekend. Iedereen op deze lijst is ruimschoots in staat om de piratenvisie tot uiting te brengen en het debat aan te gaan. Bij de persconferentie zijn een aantal van de  kandidaten aanwezig om de pers te woord te staan.
 
In dezelfde persconferentie  wordt het verkiezingsprogramma bekend gemaakt. het partijprogramma is in constante ontwikkeling; de  huidige versie zal verder verfijnd worden aan de hand van de feedback  en suggesties in het LiquidFeedback systeem, dat mede gebruikt wordt om  tot politieke meningsvorming en besluitvorming te komen.
De leden van de partij hebben invitecodes gekregen waarmee zij in de mogelijkheid gesteld worden om mee te denken over het partijprogramma. De Piratenpartij is namelijk van mening dat èchte democratie meer is dan 1 keer per 4 jaar met een potlood spelen.
 
Iedereen is welkom bij deze persconferentie, die gehouden zal worden in café Leopold, Plein 17, 2511CS te 's-Gravenhage. Aanvang 11:15 uur, zaal open om 11:00.

Reacties

Door sander (niet gecontroleerd) op

waar ik jaren geleden al van droomde maken jullie eigenlijk waar. perfect: feedback systeem en democratie is meer dan 1x in 4 jaar rood potlood.
(al is het natuurlijk 1x in de 2 jaar tegenwoordig :) )

Door Jan (niet gecontroleerd) op

Nu maar hopen dat het jullie lukt genoeg media op jullie krijgen gericht zodat jullie makkelijk aan de ene zetel komen.

Door Dennis vd V. (niet gecontroleerd) op

Ik heb meer dan genoeg van de grote partijen. Grote beloftes, die ze gelijk breken, en dan weer hetzelfde beloven (langstudeerboete, gezondheidszorg, etc). Jullie partij ziet er dit jaar professioneel uit en ik ben het heelhartig eens meet jullie programma. Ik zal op jullie stemmen en hopen dat jullie een zetel krijgen. Dan zijn er ten minste intelligente mensen in de tweede kamer die vragen stellen over achterhaalde praktijken.

Hou het vol!

-Dennis

Door Rianne (niet gecontroleerd) op

Spelvout:
"De Piratenpartij geloofT dat patenten op korte termijn zeer sterk beperkt- en op lange termijn afgeschaft
dienen te worden"

[/grammarnazi]

Door Michiel (niet gecontroleerd) op

Het doel van democratie is bescherming van de individuele vrijheid van de eenling tov groepen anderen , hoe kan de piratenpartij meewerken aan een systeem van belangenpartijen waarin 51 % een bijna absolute macht kan uitoefenen over 49 % ? Dit lijkt mij het tegenovergestelde van ECHTE democratie.

Door Wilco (niet gecontroleerd) op

Het linkje naar het LiquidFeedback systeem is kapot.

Door CAPSLOCK2000 op

fixed

Door p.schuijer (niet gecontroleerd) op

Wat een geleuter! Deze partij richt tegen huidige wetgevers en bestuurders, die nietszeggende beleidsmaatregelen voorstaan en bedient zich daartoe van dezelfde nietszeggende standpunten.
Om dat geheel 'aan te kleden', bedient de piratenpartij zich ook nog van engelstalige kretologie.
Kennelijk schamen ze zich voor Nederland.
De Piratenpartij? Laat me niet lachen! Gewoon een stelletje anarchisten. Hoe meer rotzooi; hoe beter!

Door nallath op

Hoe kom je er bij dat de piratenpartij voor anarchie staat? Volgensmij staat anarchie toch echt voor het compleet ontbreken van een regelende overheid. Het is vrij duidelijk vanuit het partijprogramma dat dit zeker niet de wens van de partij is. 

Dat er gebruik gemaakt word van engelstalige kreten is natuurlijk ook niet zo vreemd. De partij doet veel met het internet, zodoende komen er vanzelf engelse texten tussen. Nederlands en Engels hebben al vrij lang een wisselwerking op elkaar. Dat heeft niets met schamen voor Nederland te maken.

Door Jan Jansen (niet gecontroleerd) op

Jammer dat er niets over het ESM verdrag in het partij programma staat. Als ik het goed begrijp, heeft namelijk de Duitse Piraten Partij tegen de ratificatie van het ESM verdrag gestemd. Aangezien de controversie omtrent dit verdrag, lijkt het mij het toch noemenswaardig om te vermelden dat de Piraten Partij hiervan geen voorstander is.

Door nallath op

Controversie is geen reden om per definitie tegen te zijn. Ik denk dat de duitse piraten tegen gestemd hebben op basis van de uitslag vanuit hun liquid feedback systeem. Omdat het ESM niets te maken heeft met onze kernpunten (zoals je kan lezen in het programma), zal het voor of tegen het ESM stemmen bij de Nederlanse piraten dus ook bepaald worden door het Liquid feedback systeem. 

Door Jan (niet gecontroleerd) op

One issuepartij met een populistisch randje.

Reactie toevoegen

Plain text

  • Geen HTML toegestaan.
  • Adressen van webpagina's en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.